5 programma’s die mijn fotografie workflow hebben versneld + kortingscodes

6 januari 2023

Als ondernemer ben je altijd bezig om je workflow te verbeteren. Iedere keer als jouw bedrijf weer een stapje groeit, loop je tegen bepaalde dingen aan. Waarvan je denkt: dit moet toch op een makkelijkere manier kunnen?

In dit blogbericht deel ik 5 programma’s die mij enorm hebben geholpen om mijn fotografie workflow te verbeteren en versnellen. Ik kan niet meer zonder ;).

1. Moneybird

Moneybird is echt een lifesafer! Een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma. In no time maak je facturen en offertes op, helemaal in eigen huisstijl. Bij facturen kun je automatische betaalbevestiging en betaalherinneringen instellen.

Bij offertes kun je gemakkelijk je algemene voorwaarden toevoegen, en zelfs online door de klant laten ondertekenen. Je kunt ook je gewerkte uren invoeren. En hebt een overzicht van al je klanten. Waardoor je hun gegevens bij de hand hebt, mocht je deze nodig hebben.

Je kunt je uitgaven (bonnetjes etc) toevoegen.Je hebt een duidelijk overzicht per maand, kwartaal en jaar van je omzet en winst. Ook kun je elektronische btw-aangiftes doen. Je kunt je bank koppelen. Maar ook je accountant kan toegang krijgen tot het systeem om mee te kijken als dat nodig is. En zo heeft Moneybird nog veel meer handige opties en koppelingen.

⌓ Als je je aanmeld via deze link. Kun je Moneybird maarliefst 4 (!) maanden gratis uitproberen, in plaats van de standaard 2 maanden.

2. Backblaze

Als (bruids)fotograaf is het enorm belangrijk om al je files in de cloud op te slaan. Een harde schijf of je laptop kan namelijk makkelijk kapot gaan of zelfs gestolen worden. Dan is het wel fijn om ergens een back-up te hebben staan waar je zo bij kunt.

Ik gebruik hiervoor het programma Backblaze. Een betaalbaar back-up software, waarmee je in een handomdraai back-ups kunt draaien. En mocht het nodig zijn ook weer gemakkelijk terug kunt halen. Dit programma is beschikbaar voor Mac en PC. Ik heb bij backblaze voor ‘personal’ plan gekozen.

⌓ Als je je aanmeld via deze link. Kun je Backblaze één maand gratis gebruiken, in plaats van de standaard 15 dagen.

3. Studio Ninja

Amen! Dit systeem is ge-wel-dig en speciaal ingericht voor fotografen. Je kunt in een handomdraai je eigen workflow erin zetten. Ik gebruik dit systeem vooral voor bruidsparen. Maar is ook in te zetten bij fotoshoots. Bij iedere bruiloft zijn er namelijk aantal standaard mails die eruit moeten, die kan ik op voorhand al klaar zetten en die verstuurd het programma zelf.

Zo kan ik mij op andere dingen focussen in mijn bedrijf. En vergeet ik niet per ongeluk een keer een mail te versturen. Wat weleens zou kunnen gebeuren in de drukte en hectiek van het trouwseizoen. Ook kan ik per bruiloft zien waar ik ben, en heb ik dus een duidelijk overzicht van wat er nog gedaan moet worden.

Verder kun je je leads erin zetten, dus bijvoorbeeld al je bruiloft aanvragen. Zo heb je ook een duidelijk overzicht hoeveel aanvragen je per jaar hebt gekregen, welke er opdrachten zijn geworden en welke niet. Maar ook via welke ‘sources’ het bruidspaar jou heeft gevonden. Handig voor de statistieken van jouw bedrijf, aan het einde van ieder jaar.

Je kunt nog zoveel meer met dit systeem, maar dat mogen jullie zelf ontdekken. Houd er rekening mee dat je er even voor moet gaan zitten om het systeem in te richten. Maar dat is het dubbel en dwars waard.

⌓ Je kunt Studio Ninja een maand gratis uitproberen. Wil je het programma aanschaffen? Gebruik dan de code BMZJ68FNL6PXX5, dan ontvang je 20% korting bij de check-out. Vergeet de code dus niet op te slaan 😉

4. Passgallery

Vroeger verzond ik foto’s van fotoshoots met WeTransfer. Mega onhandig want vaak vergat de klant het binnen week te downloaden of waren ze de foto’s kwijt. En dan kon ik steeds opnieuw een WeTransfer versturen, wat totaal niet handig is.

Passgallery is een online galerij waar ik mijn foto’s in aanlever en ook mijn custom foto slideshows maak. Met Passgallery kun jij per klant een online galerij aanmaken, waar zij een selectie kunnen maken, en foto’s vanaf kunnen downloaden. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Wil je Passgallery uitproberen? Eerste 10gb opslagruimte is gratis. Wil je een betaald abbonement nemen? Gebruik dan de code ‘QPYFQU’, dan krijg jij maar ook ik één maand gratis. Win-win situatie toch?

5. Photo Mechanic

Sinds ik bruiloften fotografeer wil ik zo snel mogelijk een selectie kunnen maken, om aan de slag te kunnen met het bewerken van de foto’s. Lightroom is verschrikkelijk sloom. Waardoor ik het selecteren vaak uitstelde tot op het laatste moment, omdat het zo’n tijdrovende klus was.

Dankzij Photo Mechanic kan ik voortaan snel foto’s selecteren. De selectie kun je dan ook gemakkelijk importeren in Lightroom, om ze vervolgens te bewerken. Aanrader dus!

⌓ Je kunt Photo Mechanic één maand gratis uitproberen.

Wil jij meer handige business tools ontdekken?
Klik dan hier voor de Business tools brochure.

Dit blogbericht bevat affiliate links.

SHARE THIS STORY