JAMIE.
loading...

MEET JAMIE

Dol op puppies, rode wijntjes, zonsondergangen, dansjes doen op festivals en nieuwe plekken ontdekken

I’m here to capture that time in your life that you want to be able to look back at

I tend to shoot a little bit differently than your more traditional photographer. I’m all about candid moments, real connections and storytelling imagery thats filled with pure emotion. Those fuzzy love feelings, the little inbetween smiles, the quirky natural moments and even the beautiful unexpected ones. I help you have fun and feel confident in front of the camera while preserving these moments.

Foto door: Anne Verhees fotografie

Hi there, I’m Jamie!

Een creatief 90’s kid afgestudeerd als webdesigner op het Sint Lucas in Eindhoven. Op mijn 16e heb ik mijn volle spaarvarken ingeruild voor mijn allereerste spiegelreflex camera. Na een lange zoektocht naar mijn fotografiestijl en heel veel oefenen, fotografeerde ik op mijn 18e al voor Men at work, stond ik met een interview in de CosmoGIRL! en was mijn fotografie al in verschillende publicaties te vinden.

Voorheen werkte ik als webdesigner bij een reclamebureau maar per 1 januari 2018 sprong ik in het diepe. Nam ik ontslag en besloot ik mijn dromen na te jagen, stofte mijn camera af en pakte instagram weer op.

Als rasechte Brabander ben ik dol op mijn favoriete stad Eindhoven maar ik vlieg ook graag gewapend met mijn camera in de ene hand en mijn drone in mijn rugzak naar de mooiste plekken op deze aardbol. Mijn twee grootste passie’s fotografie en reizen combineren is dan ook een droom. En dromen mag, toch?

Ik leg mensen puur en zoals zij zijn op de gevoelige plaat vast. Zonder teveel poes pas. Tijdens het fotograferen is het dan ook mijn doel om de mensen op hun gemak te laten voelen. Lachen, lekker gek doen en genieten. Zodat we samen tot het beste en mooiste resultaat komen.

Fact #1: Ik ben gek op reizen

Dat wisten jullie vast nog niet hé? Ik bezocht onder andere Zuid-Afrika waar ik van de hoogste brug ter wereld naar beneden sprong (Bungee jumpen), Indonesië waar ik snorkelde met zeeschildpadden en mantaroggen, Marokko waar ik verdwaalde in de soeks en in de woestijn kameel heb gereden. En last but not least heb ik ook veel prachtige Europese steden bezocht. Waar de volgende reis naar toe gaat? Waarschijnlijk Cuba en Ijsland.
01
10

Fact #2: Team Canon

Tijdens jullie bruiloft draag ik een camera harnas waar ik twee camera's aan kan hangen. Zo hoef ik niet van lens te wisselen en mis ik geen moment op jullie bruiloft.
02
10

Fact #3: Ik spaar analoge camera's

en video camera's. Mijn about foto hierboven verraad het eigenlijk al. Stiekem zagen de camera modellen er van vroeger gewoon veel leuker uit. Hetzelfde als vintage auto's, geef nou toe, vroeger zag het straatbeeld daardoor een stuk gezelliger uit? Misschien ben ik gewoon in de verkeerde tijd geboren.
03
10

Fact #4: Liefde voor Volkswagenbusjes

Héél veel liefde voor Volkswagenbusjes. Wel de T1, T2 of T3 oldtimers natuurlijk. Die zijn echt zo ontzettend leuk en mooi. In 2016 heb ik een mini road trip door Duitsland gedaan met een Volkswagen T3. Wat geeft dat een heerlijk gevoel van vrijheid.
04
10

Fact #5: Ik ben dol op de natuur

Ik kan intens genieten van een kleurrijke zonsondergang, een veld vol prachtige bloemen of even een moment je ogen sluiten, genieten van de geluiden van de zee en de meeuwen die over vliegen
05
10

Fact #6: Vroeger wilde ik paleontoloog worden

Zuster, kapster of prinses? Nee ik wilde paleontoloog worden. En dan het allerliefste dino botten opgraven. Jurassic park was en is mijn #1 favo film en ik ken nog steeds veel dino's bij naam.
06
10

Fact #7: Dog person

Ik ben dol op honden. En natuurlijk is Izzy het allerleukste hondje van de hele wereld!
07
10

Fact #8: Festivalganger

Heerlijk om met vrienden en vriendinnen onder het genot van een Desperados dansjes te doen. Je kan mij dan ook regelmatig terug vinden op een festival.
08
10

Fact #9: Hats lover

Ik ben echt dol op hoeden, petjes en mutsen. Ik draag ze dan ook maar al te graag. Natuurlijk niet tijdens het fotograferen, want dan is een hoed een beetje onhandig 😉
09
10

Fact #10: Ik ben afgestudeerd als Webdesigner

Zoals jullie hierboven wellicht al hebben gelezen heb ik 4 jaar Webdesign gestudeerd aan het Sint Lucas. in 2014 mocht ik mijn diploma ontvangen en heb ik tot en met 1 januari 2018 gewerkt bij twee verschillende communicatie bureau's.
10
10

Cherish memories

Travel guides by me

Magisch en rauw. Twee woorden die Marrakesh perfect omschrijven…

1 November 2018
takje-jamiedeleeuw