JAMIE.
loading...

MEET JAMIE

Jamie de Leeuw fotografe photographer Eindhoven bruiloften, familie, kids, vrouwelijke ondernemers
HI, MIJN NAAM IS

Jamie de Leeuw

Een creatief 90’s kid afgestudeerd als webdesigner. Op mijn 16e heb ik mijn volle spaarvarken ingeruild voor mijn allereerste spiegelreflex camera. Na een lange zoektocht naar mijn fotografiestijl en heel veel oefenen, fotografeerde ik op mijn 18e al voor Men at work, stond ik met een interview in de CosmoGIRL! en was mijn fotografie al in verschillende publicaties te vinden.

Voorheen werkte ik als webdesigner bij een reclamebureau maar per 1 januari 2018 sprong ik in het diepe. Nam ik ontslag en besloot ik mijn dromen na te jagen, stofte mijn camera af en pakte instagram weer op.

Als rasechte Brabander ben ik dol op mijn favoriete stad Eindhoven maar ik vlieg ook graag gewapend met mijn camera in de ene hand en mijn drone in mijn rugzak naar de mooiste plekken op deze aardbol. Mijn twee grootste passie’s fotografie en reizen combineren is dan ook een droom. En dromen mag, toch?

Ik leg mensen puur en zoals zij zijn op de gevoelige plaat vast. Zonder teveel poes pas. Tijdens het fotograferen is het dan ook mijn doel om de mensen op hun gemak te laten voelen. Lachen, lekker gek doen en genieten. Zodat we samen tot het beste en mooiste resultaat komen.

Fact #1: Ik ben gek op reizen

Dat wisten jullie vast nog niet hé? Ik bezocht onder andere Zuid-Afrika waar ik van de hoogste brug ter wereld naar beneden sprong (Bungee jumpen), Indonesië waar ik snorkelde met zeeschildpadden en mantaroggen, Marokko waar ik verdwaalde in de soeks en in de woestijn kameel heb gereden. En last but not least heb ik ook veel prachtige Europese steden bezocht. Waar de volgende reis naar toe gaat? Waarschijnlijk Cuba en Ijsland.
01
09
Jamie de Leeuw bruidsfotograaf trouwen 2020 bruidsfotografe eindhoven geldrop kasteelhoeve kasteel team canon

Fact #2: Team Canon

Tijdens jullie bruiloft draag ik een camera harnas waar ik twee camera's aan kan hangen. Zo hoef ik niet van lens te wisselen en mis ik geen moment op jullie bruiloft.
02
09

Fact #3: Ik spaar analoge camera's

en video camera's. Mijn about foto hierboven verraad het eigenlijk al. Stiekem zagen de camera modellen er van vroeger gewoon veel leuker uit. Hetzelfde als vintage auto's, geef nou toe, vroeger zag het straatbeeld daardoor een stuk gezelliger uit? Misschien ben ik gewoon in de verkeerde tijd geboren.
03
09

Fact #4: Liefde voor Volkswagenbusjes

Héél veel liefde voor Volkswagenbusjes. Wel de T1, T2 of T3 oldtimers natuurlijk. Die zijn echt zo ontzettend leuk en mooi. In 2016 heb ik een mini road trip door Duitsland gedaan met een Volkswagen T3. Wat geeft dat een heerlijk gevoel van vrijheid.
04
09

Fact #5: Ik ben dol op de natuur

Ik kan intens genieten van een kleurrijke zonsondergang, een veld vol prachtige bloemen of even een moment je ogen sluiten, genieten van de geluiden van de zee en de meeuwen die over vliegen
05
09

Fact #6: Vroeger wilde ik paleontoloog worden

Zuster, kapster of prinses? Nee ik wilde paleontoloog worden. En dan het allerliefste dino botten opgraven. Jurassic park was en is mijn #1 favo film en ik ken nog steeds veel dino's bij naam.
06
09
jamie de leeuw trouwen verloofd bruiloft fotografe

Fact #7: Dog person

Ik ben dol op honden. En natuurlijk is Izzy het allerleukste hondje van de hele wereld!
07
09

Fact #8: Festivalganger

Heerlijk om met vrienden en vriendinnen onder het genot van een Desperados dansjes te doen. Je kan mij dan ook regelmatig terug vinden op een festival.
08
09

Fact #9: Ik ben afgestudeerd als Webdesigner

Zoals jullie hierboven wellicht al hebben gelezen heb ik 4 jaar Webdesign gestudeerd aan het Sint Lucas. in 2014 mocht ik mijn diploma ontvangen en heb ik tot en met 1 januari 2018 gewerkt bij twee verschillende communicatie bureau's.
09
09
FROM MY CLIENTS

LOVE NOTES

Kirstine Adrian, Copenhagen Denmark

“From the very first minute meeting Jamie, she made us feel very natural &, most importantly, comfortable in the company of her & her camera. Not just on a professional level, but also on a human level, Jamie is an admirable & genuine talented woman. Working with her was a true pleasure & I would by any means recommend spending some time in front of her camera lens if you have the chance.”

Winter photoshoot in Amsterdam by Jamie de Leeuw | www.jamiedeleeuw.com | Copyright Jamie de Leeuw

“De fotoshoot met Jamie leek op een gezellig dagje uit. Ze laat je geheel op je gemak voelen en schiet op onverwachte momenten waardoor je bijna niet door hebt dat ze er is. Een lief cadeautje voor je wederhelft en super leuke ervaring!”

“Jamie laat je erg op je gemak voelen tijdens de shoot en geeft goede aanwijzingen. Ze weet goed vast te leggen wat jij wilt overbrengen op een foto. De communicatie met Jamie verliep super en het eindresultaat was snel binnen.”

Jewelry editorial commercial fotoshoot photoshoot for myuniquestyle jewelrybrand sieradenmerk Eindhoven Amsterdam Jamie de Leeuw lookbook fotografe

“Wij hebben onlangs een fotoshoot met Jamie gedaan waar we echt heel blij mee zijn. Jamie heeft onze wensen heel goed vertaald en de foto’s passen precies met wat wij willen uitstralen. De foto’s vertellen echt een verhaal 🙂 echt een creatieve fotografe met oog voor detail!”

Marion van Zutphen en Giel. Indoor photoshoot couple photoshoot interieur interior Eindhoven | Jamie de Leeuw fotografie

“Tijdens deze leuke shoot ging alles vanzelf. Jamie laat je heel erg op je gemak voelen waardoor het gevoel van voor de camera staan weg valt en je helemaal jezelf kunt zijn. Dat leverde de meest spontane foto’s op! Het was een hele leuke en gezellige middag.”

Simone FoodQuotes blog foodblogger Eindhoven Sissydaily Sissyboy

“Samen met Jamie bezocht ik een aantal Eindhovense hotspots. Van begin tot eind hadden we een super samenwerking; ze maakte een moodboard die helemaal aansloot bij mijn wensen, had goede aanwijzingen en tips voor de shoot, stelde me op mijn gemak tijdens de shoot én maakte prachtige foto’s. Onwijs blij met het resultaat!”

Amber Niels couple shoot by Jamie de Leeuw

“We hadden nog nooit een couple shoot samen gedaan, wat het best spannend maakte. Jamie regelde een super mooie locatie. Het verliep heel natuurlijk, ze pakt precies de spontane momenten en weet welke locaties tof zijn. Ze is mega professioneel & dit is zeker niet de laatste keer dat we met haar samenwerken.”