Bewaartips voor jullie trouwalbum

16 januari 2023

We want your wedding day memories to last forever, your wedding album is your return ticket to that day.

In dit blogbericht geef ik enkele tips, om ervoor te zorgen dat deze speciale herinneringen er op hun best uit blijven zien. En dat de kinderen van jouw kinderen ook nog door jullie trouwalbum kunnen bladeren :).

Album bewaren

⌓ Bewaar het album liggend, zo komt er het minste druk te staan op de kaft en pagina’s. Wanneer een album in de kast staat kan het sneller kromtrekken en dat is natuurlijk zonde van je trouwalbum, want hier wil je nog lang in kunnen bladeren.

⌓ Als het kan bewaar jullie album in een bewaardoos of bewaarhoes.

⌓ Bewaar het album niet op of dichtbij een warmtebron. Ook niet in te warme ruimtes (zoals bijv. de auto). Door warmte kunnen de pagina’s en de kaft kromtrekken. Of de pagina’s aan elkaar gaan plakken.

⌓ Dit geldt ook voor vocht: bewaar het album niet op een vochtige plek zoals bijvoorbeeld op de zolder. Een album kun je daarom het beste op een droge en koele plek bewaren.

⌓ Bewaar het album liever ook niet bij het raam. Omdat door het zonlicht in de loop van de tijd het album zou kunnen verkleuren.

Album bekijken

⌓ Bekijk het album het liefste op een tafel en dus niet op schoot. Zo blijft de druk evenredig verdeeld.

⌓ Sla dus jullie trouwalbum nóóit verder dan 180 graden open. De kans bestaat dat hierdoor de pagina’s of omslag beschadigd raken doordat de lijmbinding los kan laten. Probeer ook altijd het fotoboek met je hand te ondersteunen.

⌓ Ondersteun het album met je hand tijdens het bekijken aan de kant waar de minste pagina’s zijn. Aan de kant waar minder pagina’s zijn is de druk namelijk groter, waardoor er een kans is dat de druk te groot wordt. En er problemen ontstaan met de lijm bij de kaft.

Dit is te voorkomen door tijdens het bladeren de kaft waar op dat moment de minste pagina’s zijn te ondersteunen. Aan het begin is dit dus de voorkant en als je over de helft bent wordt dit de achterkant.

⌓ Eet en drink liever niet in de buurt van het album.

Extra tips van de leverancier

⌓ Een vlek op je linnen album? Je kan deze met een klein beetje wasbenzine zachtjes schoonmaken, gebruik een zachte doek. Een linnen album kan NIET tegen water.

⌓ Heb je een lederen album? Dan wordt deze heel erg blij van af en toe een behandeling met een leerdoekje.

⌓Vlekjes op de spreads haal je weg met een vochtige doek (goed laten drogen voordat je de pagina weer dichtslaat). Gebruik een zachte doek om krassen te voorkomen.

SHARE THIS STORY