Elopement: Avontuurlijk trouwen met z’n tweetjes

7 maart 2022

Elopement?

Je hebt misschien wel eens de term elopement voorbij zien komen. Dit is een trend op het gebied van trouwen dat je vooral ziet in het buitenland zoals Amerika. Hopelijk gaat deze trend ook wat meer doorbreken in Nederland Maar wat betekend het nu precies? Vroeger werd dit vooral gebruikt voor stellen die er met z’n tweetjes vandoor gingen om stiekem te trouwen omdat hun families het misschien niet wilde dat ze trouwde of een andere gebeurtenis waardoor het ze niet kon.

Elopement van nu

Tegenwoordig is eloping véél romantischer. Je kan dit namelijk op verschillende manieren doen: Trouwen met z’n tweetjes ergens boven op een bergtop, strand of een prachtig bos of trouwen in je favoriete stad met alleen twee getuigen. Het kan niet gek genoeg. Je kan er ook voor kiezen om jullie familie en beste vrienden mee te nemen. Een Elopement is wat knusser en minder groot dan een bruiloft. Je geeft elkaar het ja-woord in een intiemere/avontuurlijkere setting zonder teveel poespas. Eloping is dus perfect voor stellen die geen zin hebben in een grote bruiloft, en die daarvoor het geld of de tijd niet voor hebben. Je hoeft met niemand rekening te houden en kan de ceremonie precies invullen zoals dat jullie dat willen. Dat klinkt heerlijk toch?

“Elk voordeel heb zijn nadeel”

Een nadeel van eloping kan zijn dat niet in alle landen je echt voor de wet kan trouwen. In de meeste gevallen zijn elopements dus niet geldig en zul je alsnog je ja-woord moeten geven voor de gemeente. Vergeet vooraf dus niet te checken of op jullie bestemming een elopement officieel wordt verklaard.

Let’s elope!

Zijn jullie helemaal om na het lezen van dit artikel en denken jullie dit is echt iets voor ons? Check dan even deze handige Elopement checklist. Als jullie nog een fotograaf zoeken dan houd ik mij zeker aanbevolen. Jullie mogen altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

SHARE THIS STORY