Tips om foto’s veilig te back-uppen

7 maart 2022

Je hebt de foto’s van je bruiloft of fotoshoot ontvangen. Maar doe jij genoeg om deze dierbare foto’s veilig te stellen? Heel veel mensen vergeten namelijk om een back-up te maken en raken daardoor foto’s van belangrijke momenten in het leven kwijt. Maar hoe zorg je voor een goede back-up van je foto’s? Ik deel tips om je foto’s veilig te back-uppen!

Tip 1: Online galerij

Je krijgt jouw foto’s altijd aangeleverd in een persoonlijke online galerij. Deze online galerij is 2 maanden beschikbaar zodat jullie in die tijd, ten alle tijden de foto’s kunnen downloaden. Daarna gaat de online galerij offline.

Mocht je deze persoonlijke online galerij graag voor altijd willen behouden. Zodat de foto’s altijd veilig staan en voor zolang mijn bedrijf bestaat heb je tot deze galerij toegang om de foto’s te downloaden.

Dat kan voor eenmalig €35,- (incl. btw voor particulieren, excl. btw voor ondernemers en zakelijke klanten). Laat het mij weten per mail, dan zorg ik dat het in orde wordt gemaakt. Uiteraard is het mogelijk om galerijen samen te voegen, als je vaker een fotoshoot bij mij hebt gedaan.

Tip 2: Back blaze

Ik gebruik dit programma zelf ook als back-up programma om al mijn foto’s (ook privé) veilig te stellen in de cloud. Mocht mijn harde schijven, laptop of telefoon een keer crashen of gestolen worden kan ik makkelijk een back-up van al mijn bestanden terug zetten.

Back blaze is dus een betaalbaar back-up software, waarmee je in een handomdraai back-ups kunt draaien en mocht het nodig zijn ook weer gemakkelijk terug kunt halen. Beschikbaar voor Mac en PC. Ik heb bij backblaze voor ‘personal’ plan gekozen.

⌓ Als je je aanmeld via deze link. Kun je Backblaze één maand gratis gebruiken, in plaats van de standaard 2 weken.

Tip 3: Dropbox

Ik denk dat bijna iedereen wel bekend is met Dropbox. Op dropbox kan je gecategoriseerd al je foto’s in mappen plaatsen. Dit kan via je computer maar ook via de app op je telefoon. Je krijgt overigens 2 GB ruimte gratis. Meer GB nodig? Het is mogelijk om verschillende abonnementen afsluiten.

Tip 4: Microsoft OneDrive

Ook Microsoft OneDrive kan je via je computer maar ook via je telefoon alles gecategoriseerd in mappen plaatsen. Je krijgt maar liefst 5 GB ruimte gratis. Meer GB nodig? Je kunt verschillende abonnementen afsluiten.

Tip 5: Strato

Met de online opslag HiDrive van STRATO bewaar je heel eenvoudig al je foto’s, documenten en video’s in de cloud. Je hebt je bestanden altijd bij de hand – ook mobiel. Deel je bestanden eenvoudig met anderen, of scan documenten en sla ze direct op. De pakketten starten bij: 250 GB – 1 maand gratis daarna € 3 /mnd.

Tip 6: Externe harde schijf

Voor iedereen die liever geen gebruik maakt van cloud opslag is dit een hele fijne optie. Doordat de prijzen van externe harde schijven blijven dalen en de hoeveelheid opslag per harde schijf blijft stijgen is de externe harde schijf een simpele en goede manier om foto’s te back-uppen.

Tip 7: NAS

NAS staat voor “network-attached storage”. Dit is een opslagmedium dat bestaat uit meerdere harde schijven die je via je thuisnetwerk kunt benaderen en beheren. Wat voor soort NAS je moet kiezen hangt af van je budget en wat je ermee wilt doen.

SHARE THIS STORY